Hvězdné války Star Wars v hodinkách Citizen!

Aktualizováno 27. 7. 2021: hodinky k nám v pár kusech dorazily. Více níže.

Japonský hodinářský gigant Citizen je známý spíše pro svůj průkopnický duch a nejčastěji o něm slyšíme v souvislosti s novými převratnými technologiemi. Nyní však ukazuje, že má co nabídnout takříkajíc i v “retro” oblasti. Když je to navíc ve spojení s kultovní sérií Star Wars, je zaděláno na velmi úspěšnou hodinkovou řadu!

Nová řada Star Wars je reedicí ana-digi hodinky Citizen z osmdesátých let a i dnes přináší zajímavé funkce v podobě zobrazení dvou časových zón, analogo-digitálního zobrazení času, alarmu, stopek a dokonce i teploměru! Tyto hodinky mají samy o sobě díky svému provedení futuristický, až sci-fi vzhled a proto se spojení s Hvězdnými válkami přímo nabízí. 

K dispozici je několik modelů, které připomínají postavy, nebo události kultovní ságy a jistě si snadno najdou cestu na zápěstí fanoušků Star Wars a nyní k nim přibývají další dva:

Trench Run – připomíná let Luka Skywalkera stíhačkou X-Wing, jehož cílem bylo zničení Hvězdy smrti:

Rebel Pilot – odkazuje na hnutí Rebelů a to především zobrazením jejich loga a stíhačky X-Wing na hodinkách:

Pro české fanoušky Star Wars tak vyvstává jen jedna zásadní otázka: budou alespoň některé tyto hodinky k dispozici pro český trh?

Aktualizace: Ano, pár jsme jich pro osobní potřebu získali. Máte-li zájem, ozvěte se nám na info@helveti.cz. Cena je 9300 Kč.

Jiří Bareš

Jirka patří k velkým fanouškům mechanických hodinek a u nás se specializuje na hodinky MeisterSinger, Junghans, Alpina, Citizen, Epos a Davosa. Velmi ochotně vám ale poradí u každé značky, protože hodinky jsou jeho vášeň. Jinak je to milovník aktivního (florbal) i pasivního sportování, hrdý otec a obdivovatel hodinářského umění.

Rádi si čtete naše články? Navštivte také náš e-shop s hodinkami.
Přihlaste se k odběru novinek:

2 komentáře u “Hvězdné války Star Wars v hodinkách Citizen!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *