🔬 Hodinky Seiko Presage Cocktail Time SSK039J1 pod mikroskopem

Vítám vás u dalšího pokračování hodinek pod mikroskopem. Dnes se zblízka podíváme na hodinky Seiko Presage Cocktail Time v referenci SSK039J1 s hnědým sunburstem a GMT komplikací. Níže si můžete hru světla a precizně vyvedený číselník prohlédnout i na fotografiích.

Pouzdro hodinek je po celém povrchu leštěné. Korunka není šroubovací, a tak se celková voděodolnost ustálila na hodnotě 50 M, jek by se u společenského modelu dalo očekávat.

Ciferník je kryt vypouklým sklem z materiálu Hardlex, což je tvrzené minerální sklíčko. 

U datumového věnce a okna v Seiku udělali maximum pro jeho čisté začlenění do číselníku a celého konceptu hodinek. Datumovka by neměla chybět už jen vzhledem k přítomnosti GMT. Jak do celku zapadá zhodnoťte sami podle toho, zda náležíte do tábora příznivců komplikací, nebo čistých minimalistických číselníků.

Hlavním tahounem těchto hodinek je ciferník s hnědým sunburstem. Téma hnědého sunburstu je přítomno u všech komponentů hodinek, jejichž kontrastní prvky v medově žluté barvě dokreslují hřejivý dojem číselníku. Léto se chýlí ke konci a nevidím to jinak, než že tento model je přímo určený do podzimního období.

Ručičky jsou vyvedeny ve dvojí povrchovce, polovina ručiček je lesklá, druhá matná. Tento netypický prvek napomáhá čitelnosti, což je vzhledem k jejich počtu více, než vítané. Celkově je kvalita provedení ručiček nad průměrem Seika. Vady jsou malé a celková kvalita provedení je i na mikro úrovni vynikající. 

Ciferník hodinek je jistě hlavním lákadlem tohoto kusu. Spolu s vypouklým minerálním sklem dokáží hodinky vytvořit dechberoucí pohledy. Propracovanost číselníku a ruček se ukazuje i pod vypouklým sklem, které nudu a chyby neodpouští.

Děkuji Helveti.cz za zapůjčení hodinek.

Pokud se vám hodinky líbily, můžete je zakoupit zde.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *