Helveti a Bulova na SEW 2019

Náš tým na SEW 2019

Dojmy a zážitky z výstavy hodinek SEW 2019 jsou ještě čerstvé a my vám přinášíme krátkou vzpomínku na tuto povedenou akci.

Předem musím poděkovat organizátorům, protože SEW zcela bez diskuze posouvá úroveň pořádání podobných výstav hodně vysoko. Je mi ctí, že jsme mohli být s Helveti a Bulovou toho všeho součástí. Stejně tak bych rád poděkoval návštěvníkům, kteří byli velmi zvídaví a Bulova je podle reakcí velmi zaujala. Pro takové publikum je radost značku prezentovat.

Bulovu znal každý

Překvapilo mě, jak erudované publikum na výstavu dorazilo. Bulovu a její příběh znal téměř každý. Mimo české kořeny Bulova poutala pozornost také svými reedicemi modelů Computron, Lunar Pilot a Devil Diver. Velmi často jsem z vitríny vytahoval pro zájemce Bulova Curv – první zahnutý strojek chronografu na světě. A opravdové fajnšmekry nemohla nechat chladnými edice Joseph Bulova. Kusů je pro celý svět 350 a pro ČR to budou jednotky kusů. Prosím tedy zájemce o včasnou rezervaci.

Bulova Lunar Pilot (alias Moonwatch) a vlevo nahoře je Bulova Devil Diver

Hodně vás zajímala technologie High Performance Quartz, UHF (Ultra High Frequency) a samozřejmě již zmiňovaný zahnutý strojek chronografu z řady Bulova Curv (a jeho nádherný průhled dýnkem na strojek).

Máte Accutron?

A nejčastější dotaz? „Máte tady ladičkové Bulova Accutron?“ První den jsme bohužel předváděcím kusem historických ladiček nedisponovali, ale na druhý den nám jej pan Hovorka (Prim) zapůjčil, za což mu patří velký dík!

Je vidět, že tento historický milník Bulově nikdo neodpáře a nejen mezi českými fanoušky hodinek je tímto velmi známá. Třeba se jednou dočkáme reedice i tohoto slavného modelu. Na letošním Baselworldu byl představen koncept na bázi statické elektřiny, který alespoň vzhledem Accutron připomínal. Uvidíme, jakou cestu vývojáři u Bulovy zvolí.

Poděkování ostatním vystavovatelům

Nakonec bych ještě rád poděkoval kolegům z Chronoshopu, Sinnu, Nathanovi z Junghansu a MeisterSingeru – bylo moc příjemné s vámi sdílet kout věnovaný našim značkám. Stejně tak děkuji mistru hodináři Ladislavu Tázlarovi za velmi příjemné povídání o oboru, ladičkách, jeho historii a také aktuální práci pro Prokop&Brož. A bez koho bychom na akci vůbec nebyli, firmě Goldtime – distributoru značky Bulova – děkujeme!

Sníme o Oris a Tag Heuer

I já s týmem jsme si prošli ostatní vystavovatele. Z celé plejády značek jsme možná nejdéle strávili návštěvou u značek Oris a Tag Heuer. Netajím se, že právě tyto bych jednou moc rád v Helveti nabízel a věřím, že postupnými kroky a pevným úsilím se k nim dopracujeme.

Na příští akci SEW na shledanou.
Za Helveti.cz – Jiří Štencek

Byl to opravdu nádherný zážitek

Zajímavosti o značce Bulova

  • 1851 – Josef Bulova se narodil (Louny)
  • 1875 – založení společnosti Bulova v New Yorku
  • 1912 – výroba hodinek Bulova ve Švýcarsku
  • 1960 – elektronicky poháněné hodinky Accutron (ladička) a přesnost +-2sec / den
  • Spolupráce s NASA (Accutron)
  • Účast na misích Apollo (Apollo 11 – Buzz Aldrin, Apollo 15 a David Scott)
  • 1926 – první rádio reklama, první TV reklama „America runs on Bulova time!“
  • 2007 – Bulova se stává součástí Citizen Group
  • 2011 – ambasadorem se stává na vlastní přání Sir Richard Branson. Přidává se tak ke známým tvářím: Muhammad Ali, Joe Dimaggio, Elvis Presley.
  • UHF – 8x rychlejší kmit než klasický Quartz (262 kHz) a přesnost 10 sec / rok. U některých modelů plynule jdoucí sekundová ručička (Precisionist)
  • Curv – první zahnutý chronograf na světě
  • Kolekce Joseph Bulova (Banker, Breton, Commodore), design Art Deco, Sellita SW200, Swiss made.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *