Držáky Wenger Terragraph jsou po 10 letech konečně zpět

Ani nevíte, jakou radost mi udělalo, když se značka Wenger po dlouhých letech opět rozhodla oživit modelovou řadu Terragraph. Tato řada má pro mě hned několik významů. Zaprvé byla v prodeji když jsem nastoupil do Helveti (v tuto chvíli mi táhne na 11 rok) a za druhé to vlastně byly i první hodinky které jsem si větším přispěním firmy (díky Jirko) jako první zakoupil.

Původní hodinky Wenger Terragraph hrdě nosím dosud. Jedná se o model Wenger Terragraph 01.0541.105 kterému jsem akorát po čase vyměnil černý řemínek za hnědý, který tak skvěle ladí k barvám indexů. Ale zpět z nostalgických vzpomínek opět k aktuální kolekci. 😊

Obsah článku

Osvěžený design

Letos na jaře firma Wenger představila hned 8 nových barevně provedených modelů.

Kromě nových barev je skvělým detailem i prošití pryžového pásku.

  • Dva jsou na ocelovém náramku (s černým a modrým ciferníkem).
  • Tři modely jsou doplněny pryžovým řemínkem, u těchto modelů je i samotné pouzdro potažené odolnou PVD úpravou.

Zde není použitá jen obvyklá černá barva, ale také bronzový, nebo chcete-li měděný odstín. Zbývající dva modely jsou pak osazeny koženým řemínkem.

Rychlostěžejky stačí po troše tréninku vycvaknout, a řemínek je dole.

Když už jsme u těch řemínků, tak se patří doplnit, že všechny jsou vybaveny systémem výměny pomocí rychlostěžejek, díky čemuž dokážete řemínek vyměnit v domácích podmínkách, a hodinky tak můžou vždy odrážet vaši aktuální potřebu spolu s ideálním řemínkem. 

Číselník

Strukturovaný povrch a otevřená datumovka číselník podstatně oživují.

Pozornost si jistě zaslouží samotný číselník hodinek. Zde totiž Wenger vsadil na plastické (takové zrnovité) provedení a musím uznat, že na živo to vypadá moc pěkně. Jako hodně pěkný detail také vnímám „pootevřené datum“ na 6. pozici. Nevidíte tak pouze aktuální datum, ale také den před a den poté. Což uznávám, nemá moc praktickou funkci, ale přijde mi to zajímavé zpestření, a nijak nenarušující vzhled číselníku.

K velkému potěšení a doufám, že nejen mému, se místo indexu 12 hodiny nachází typický helvétský kříž z loga Wengeru. Dobrou čitelnost samotných číslic zajištuje technologie Super-Luminova®. Ta je samozřejmě obsažena i na hodinové, minutové ručičce, a na bodíkách nad samotnými číslicemi.

Luminiscenci mají všechny modely, na těch se zelenými indexy a ručkami je nejvíc přiznaná.

Na léto k vodě – rozhodně ano

Praktickou stránku hodinek doplňuje dostatečná vodotěsnost 100 m (10 ATM), díky které se s hodinkami nemusíte bát využívat vodních radovánek před nacházející letní sezonou naplno. Pro jistotu jen připomenu, abyste kožený náramek vodou rozhodně netrápili a do vody vzali Terrahraphy s pryžovým páskem.

Mikroregulace se hodí pro doladění délky tahu.

Samozřejmostí je v rámci řady Terragraph také odolné ocelové pouzdro, u některých modelů doplněné o plný 3článkový tah (ten si s vodou také tyká), který má na překlápěcí sponě mikroregulaci

Přijďte je vyzkoušet

Na naší prodejně v Praze – Holešovicích se snažíme tuto kolekci držet ve všech variantách, tak se stavte podívat na živo. Třeba se v budoucnu dočkáme o další rozšíření této modelové řady například o modely s chronografem, či dámské modely jako tomu bylo v minulosti. Ta současná novinková je k dostání za 6 290,-, resp. za 5 790,- varianty bez PVD úpravy na koženém pásku.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *