“Vy nemáte Garmin?” Už ano!

Na svém soukromém Facebooku se občas kamarádů ptám na otázky ohledně hodinek a poslední z nich zněla, co byl důvod, proč si hodinky v poslední době koupili jinde, než na Helveti.cz. Nechci jim sahat do svědomí, ale zjistit, kde se můžeme zlepšit. Nejčastější odpovědí nebylo: „protože támhle mají lepší služby a doveze mi je pohledný dopravce“, nebo mnou nejvíce očekávaná “protože nemáš prodejnu v našem městě a já si je chci prohlédnout společně s desítkou dalších”, ale prosté jednoduché: „chtěl jsem Garminy a ty vy nemáte“.

Proč jsme neměli Garmin?

V minulosti jsme prodávali značku Suunto a se segmentem sportovních hodinek s chytristikou uvnitř máme zkušenosti. Ale po dlouhodobějším neúspěchu jsme to se Suuntem zabalili a Garmin na základě toho zavrhli. Možná to byla chyba. Uvidíme.

Druhým důvodem je politika Garminu (a výrobců chytrých hodinek obecně), že se považují za spotřební nositelnou elektroniku, kde jsou jiné marže (mnohem nižší) a není zde prostor pro náš nadstandardní servis (5letá záruka, pojištění hodinek zdarma, dárky, focení a recenzování hodinek) a marketing. Dále tyto hodinky prodává „každé elektro“ a cenový boj je zvlášť u starších modelů značný. Zkrátka to moc dobře nevychází, ale přesto to zkusíme. Jedním z optimistických důvodů je i předpoklad, že lidé si chytré hodinky kupují pravidelně a tak se snad s jedním zákazníkem uvidíme každé 2 roky při koupi nového modelu 🙂

Posledním důvodem je naše znalost chytrých a sportovních hodinek. Jenom neradi nabízíme něco, čemu 100% nerozumíme. U Suunto hodinek se to občas stávalo a je to pro nás vlastně nepříjemná zkušenost, když zákazníkovi nemůžeme poskytnou nadstandardní servis. Na tomhle musíme i u Garminu zapracovat a snad to zvládneme. Holt jsme odborníci na ty klasické hodinky s duší uvnitř a na počítač na ruce si zvykáme. Třeba nás Garmin donutí i více běhat, chodit po horách nebo jezdit na kole.

Testuji Garmin 6X Pro Solar

Abych do toho vlítnul rovnou po hlavě, vzal jsem si jedny Garminy na testování. Volba padla na (jak jinak) vlajkovou loď v podobě Garmin 6X Pro Solar. Dosavadní zkušenosti jsou zatím veskrze pozitivní a hodinky mě tzv. „baví“. Solární dobíjení beru jako velké plus a už od zkušenosti s Eco-Drivem od Citizenu této technologii hodně fandím. Hodinky svými senzory měří snad úplně všechno a člověk dostane lepší přehled o svém (ne)aktivním životě. A protože mám rád čísla a statistiky, tak se bavím jejím studováním a uznávám, že to člověka motivuje se víc hýbat.

Jediné mínus, které je hodinkám potřeba vytknout, je často zmiňovaná přesnost měření tepu skrze wrist senzor. Já už kolikrát kolabuju a hodinky ukazují tepovku 120. Až po nějaké době kontinuální aktivity si hodinky uvědomí, že už nejsem úplně v pohodě a pomalu hodnoty narůstají k hrůzným 180 🙂

Podrobnější recenzi připravuji, ale už teď je spousta skvělých na Internetu k dohledání. Moje tipy:

Pokud uvažujete o nových hodinkách Garmin, už se z toho jen tak nevymluvíte a prostě musíte navštívit taky Helveti.cz/Garmin.

Za Helveti.cz – Jiří Štencek

O hodinkách Garmin

Sportovní hodinky Garmin jsou etalonem ve své kategorii. Technologicky udávají směr a zná je snad každý sportovec, horal, ale i milovník moderních technologií. S hodinkami Garmin si snadno změříte svou sportovní aktivitu, zaplatíte útratu v obchodě nebo si odnavigujete trek.

Garmin International Ltd. založili v roce 1989 Gary Burrell a Min Kao (název GarMin). Společnost se zaměřila na vývoj a výrobu civilních GPS přijímačů, které do té doby byly určené výhradně pro vojenské využití. Společnost se zaměřila na několik oblastí, pro které začala nabízet své výrobky využívající GPS: letecké, námořní, outdoorové, automobilové a letecké avioniky.

V současné době se společnost zabývá výrobou a vývojem téměř veškerých typů navigačních GPS přijímačů. Kromě turistických navigátorů a automobilových zařízení nabízí také přístroje pro lodě, letadla a poslední dobou také sportovní elektroniku, mezi kterou patří chytré sportovní GPS hodinky, cyklistické GPS cyklopočítače nebo hodinky a měřící zařízení pro hráče golfu. V oblasti turistických navigátorů, které se využívají hojně také pro hru Geocaching má Garmin dnes dominantní postavení. V oboru přijímačů pro automobily se na trhu dělí především s konkurenční firmou TomTom, ale také Nokia, Blaupunkt, Mio, Navigon a dalšími.

Zdroj a více informací najdete na Wikipedii.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *