V Helveti byla Ježíškova vnoučata: Komu jsme letos splnili přání?

Jako Ježíškova vnoučata jsme v Helveti vybírali hodinky pro seniory

Jak jistě víte, v Helveti rádi rozdáváme radost. A to nejen hodinkami a doplňky, ale také prostřednictvím dobročinných akcí. O Vánocích se z našeho týmu stala Ježíškova vnoučata, která splnila přání tří seniorů. V dnešním článku se dozvíte, jakými hodinkami jsme dva dědečky a jednu babičku obdarovali. Stalo se tak prostřednictvím každoroční dobročinné akce Ježíškova vnoučata, kterou pořádá Český rozhlas.

Není žádným tajemstvím, že Vánoce patří k nejkrásnějším svátkům v roce. Je to období, kdy se setkáváme s rodinou, pečlivě připravujeme výzdobu a cukroví, sháníme dárky, které pod stromečkem vykouzlí úsměv na tváři. Ne každý ale má to štěstí trávit vánoční svátky se svou rodinou, a už vůbec ne třeba splnit si své přání. Třeba ti, kteří o zájem rodiny přišli nebo ji už nemají. Příkladem jsou babičky a dědečkové z domovů seniorů, na které bychom nejen o Vánocích neměli zapomínat. A právě proto jsme se v Helveti zapojili do celonárodního projektu Ježíškova vnoučata, který si klade za cíl rozdávat o Vánocích radost.

Pojďte se podívat na trojici přání, která se nám povedlo splnit:

První splněné přání – hodinky Casio G-Shock 

Kde se přání plnilo? Dům NADĚJE Praha-Radotín

Pan Antonín (70 let) je ochotný, milý a skromný pán, který aktuálně žije v azylovém domě pro muže. Ocitl se tam po dlouhé a těžké nemoci, kdy byl bez příjmů a stálého bydlení, bez podpory přátel a rodiny. V současné době aktivně spolupracuje na řešení své tíživé situace. Původně si pan Antonín nechtěl od Ježíškových vnoučat nic přát, nakonec se ale osmělil a přál si digitální hodinky jako náhradu původní, které ztratil, a bez kterých se neobejde.

Proč jsme vybrali právě model G-SHOCK?

Casio GW-M5610-1ER

Protože jsme chtěli, aby pan Antonín měl šikovného a praktického pomocníka. Zvolili jsme digitální hodinky Casio G-SHOCK GW-M5610U-1ER s časem a datem, podle kterých se může rychle zorientovat. Jejich výhodou je vysoká odolnost, vodotěsnost i rádiem řízený strojek se solárním napájením. V těchto hodinkách není klasická baterie se životností kolem dvou let, ale světlem napájený akumulátor se 7letou až 10letou životností.

Kromě toho jsme model vybrali s ohledem na velikost, skvěle totiž padne i na menší zápěstí. Velkou roli hrálo i to, že podobné hodinky sami nosíme a máme ověřeno, že jsou skutečně spolehlivé. Věříme, že hodinky panu Antonínovi budou skvěle sloužit, protože z nich měl velkou radost. 

Druhé splněné přání – hodinky Wenger Attitude Heritage

Kde se přání plnilo? Domov pro seniory v Bílé vodě, v Jeseníkách

Pan Ladislav (75 let), který žije v jesenickém domově seniorů, si od Ježíškových vnoučat moc přál hodinky. Více své přání ale neupřesnil, proto jsme se snažili vybrat hodinky vhodné pro seniora. Důležité při výběru bylo, aby panu Ladislavovi hodinky usnadnily život, aby byly spolehlivé a držely s ním takzvaně krok. 

Proč jsme vybrali právě model Wenger Attitude Heritage?

Wenger Attitude Heritage 01.1541.110

Naší snahou bylo najít panu Ladislavovi hodinky praktické po všech stránkách. Do oka nám padl právě tento model s přehledným ciferníkem, který je skvěle čitelný (i za zhoršené viditelnosti – celý ciferník je pokrytý luminiscentním podkladem) a velmi odolný.

Minerální sklíčko se safírovou úpravou a ocelové pouzdro odolá každodennímu nošení. S hodinkami a jejich 100m vodotěsností pan Ladislav navíc nemusí myslet na jejich sundavání při mytí rukou nebo koupání (stejně tak díky nylonovému Nato řemínku). Univerzální velikost pouzdra, která na průměrné pánské zápětí dobře sedne, mu zajistí pohodlí při jejich nošení.

Třetí splněné přání – hodinky Tissot Everytime Quartz

Kde se přání plní? Domov pro seniory ve Chvalkově

Paní Eva (83 let) žije v českobudějovickém domově seniorů. Od Ježíškových vnoučat si přála menší, lehké hodinky s číslicemi a černým koženým řemínkem. Opět se jsme snažili najít všestranný model s mnoha skvělými vlastnosti, které paní Evu potěší. 

Proč jsme vybrali právě model Tissot Everytime Quartz?

Tissot Everytime Quartz T109.210.16.032.00

Protože jsme chtěli, aby byla paní Eva s hodinkami spokojená, ale aby se jí i líbily. Zároveň jsme mysleli i na vlastnosti a funkce, které jsou pro seniorku praktické a nezbytné. Naše volba padla na model Tissot Everytime Quartz T109.210.16.032.00. Jsou totiž přehledné, hezky čitelné a mohou se pochlubit opravdu nízkou hmotností a optimální dámskou velikostí. Jsou také velmi kvalitní a díky safírovému sklíčku rovněž odolné proti poškrábání.

V Helveti pomáháme pravidelně

V Helveti se snažíme pravidelně pomáhat, kde je potřeba. Ať už prostřednictvím pravidelných výtěžkůdražeb putovních hodinek, které směřují na konto pražské neonatologické oddělení porodnice U Apolináře, nebo třeba jednorázovými příspěvky (naposledy na pomoc po tornádu). A jsme rádi, že jsme se opět mohli zapojit do akce, která pomáhá, ale i rozdává radost. Moc děkujeme i našim zákazníkům, kteří se prostřednictvím nákupu v eshopu helveti.cz také nepřímo podílejí na těchto projektech

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *