Seiko 5 Military – krátké zhodnocení

Dnes bych se s vámi rád krátce podělil o své první dojmy z hodinek Seiko, pro něž se všeobecně vžilo označení „Military“. Jde o model z řady Seiko 5, a tak je samozřejmostí, že hodinky jsou vodotěsné, mechanické s automatickým nátahem a ukazatelem day/date, nárazuvdorné a mají průhled na strojek.

Přiměřeně k jejich určení mají optimální velikost 40,5 milimetrů (resp. 42 s korunkou) a dobře tak padnou na každou pánskou ruku. Hodinky jsou k dispozici s kovovým náramkem (verze SNZG13K1) nebo na kvalitním nylonovém řemenu (moje testovaná verze SNZG15K1) a v několika barevných variantách (černá, modrá a písková). Zmíněná vodotěsnost je 10 atmosfér a lze s nimi tak bez obav plavat či se potápět se šnorchlem. Jejich hlavní předností je přehlednost číselníku a dobrá odečitelnost času, a to i ve tmě – díky pověstné Seiko luminiscenci – Lumibrite.

Podíváme-li se na cenovku s 5.500 Kč je zřejmé, že budeme těžko hledat adekvátní konkurenci. Použitý strojek je proslulý svou bezproblémovostí a prakticky bezúdržbovým provozem. Pozdro z nerezové oceli, minerální sklo a celková zvýšená odolnost dělají z těchto hodinek instrument, který vás bude provázet dlouhá léta. Seiko prostě hodinky dělá poctivě – a nutno ocenit, že ve všech řadách – počínaje lidovými Seiko 5 a konče unikátními modely Grand Seiko.

Hodinky Seiko si můžete zakoupit v našem eshopu na Helveti.cz.

Fotogalerie


Raději byste si o hodinkách něco poslechli?

Těšíme se, že vám uděláme radost nejen novými hodinkami, ale i povídáním o nich. Najdete nás na SpotifyAppleYoutubeAmazon a Castbox.fm. Máte-li tip na téma, které vás zajímá, nechte nám vzkaz v komentářích, rádi ho zpracujeme. A jak často budeme publikovat? Prozatím se můžete těšit na přibližně 3 nové díly do měsíce.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *