Recenze: hodinky Junghans Max Bill Quartz

hodinky Junghans Max Bill Quartz

Dnes se podíváme na hodinky Junghans Max Bill Quartz. Tyto hodinky jsou vyvedeny v elegantním stylu Bauhaus a jsou dobrou volbou pro každého, kdo hledá hodinky pro každodenní nošení. K dispozici je vícero verzí, ale dnes si povíme o té se světlým číselníkem a světle šedým řemínkem. Jako obvykle doporučuji shlédnout níže uvedenou videorecenzi (v angličtině), kde vám ukážu tyto hodinky trochu podrobněji. Hodinky Junghans Max Bill Quartz 041/4064.04 si také můžete blíže prohlédnout a zakoupit zde.

Převzato z blogu OnWhee.com se souhlasem autora Viktora Mullina.

Přehledný číselník Bauhaus nezapře

Hodinky jsou vyvedeny ve stylu Bauhaus, takže lze předpokládat, že číselník bude tak jednoduchý, jak jen to bude možné. Není divu, že výsledkem je naprosto čistý a elegantní styl. Číslice jsou na bílém pozadí znázorněny černou barvou, takže čitelnost je perfektní. Jedná se o klasický tříručkový model a přestože jsou ručky poměrně tenké, na ciferníku jsou velmi dobře vidět.

Musím poznamenat, že číselník vypadá čistě také díky tomu, že jediným nápisem na něm je drobné logo Junghans. Všechny ostatní texty jsou umístěny na dýnku, což je podle mého názoru správné řešení. Všimněte si, že tento model obsahuje také ukazatel data. Vím, že některým fanouškům hodinek se tento prvek u hodinek tohoto typu nelíbí, ale německý výrobce jej dokázal zakomponovat citlivým způsobem, takže nijak nebije do očí.

Číselník je chráněn vypouklým plastovým sklíčkem, které vypadá elegantně a odpovídá celkovému zaměření modelu. Přesto někdo může ocenit možnost, že si můžete objednat verzi se safírovým sklem, samozřejmě s příplatkem.

Tenké pouzdro s nožkami pod lunetou

Začneme rovnou s nejzajímavějším parametrem – výškou pouzdra hodinek. Ta je pouhých 7,9 mm a v tmavé barvě vypadá celé pouzdro působivě tenké. Hmotnost je také překvapivě nízká – pouze 37 g, takže je na zápěstí sotva znatelná. O tom si však ještě povíme později. Nutno dodat, že velikost číselníku také není tak velká, takže celkově Junghans Max Bill působí jako kompaktní hodinky, vhodné pro každodenní použití.

Všimněte si, že nožky jsou upevněny pod lunetou pouzdra, což také pomáhá vytvořit elegantní vzhled. Tento prvek jasně uvidíte na fotkách těchto hodinek na zápěstí.

Korunka na pravé straně může vypadat trochu malá, ale při použití se s ní snadno manipuluje. Po vysunutí má korunka dvě pozice – první pro nastavení data a druhou pro nastavení času. Zajímavé je, že korunka je zcela „čistá“ a nenajdete na ní žádné gravírování. Tento design je zachován po celé hodinky, takže neexistují žádné zbytečné věci, které by rušily ikonický vzhled.

Quartzový bateriový strojek

Uvnitř pouzdra najdeme quartzový strojek J645.33, který vychází z kalibru ETA. Jak už bylo řečeno, k dispozici je funkce data, takže získáte všechny potřebné funkce v jednom elegantním pouzdře. Dýnko je ocelové a obsahuje podpis Maxe Billa. Je upevněno čtyřmi šroubky, což se k těmto hodinkám hodí.

Všimněte si, že sekundová ručka je dokonale sladěna s indexy, což je něco, co není často k vidění ani u dražších modelů. Navíc samotný strojek je docela tichý.

Kožený řemínek s kontrastní sponou

Tento model řady Max Bill je dodáván s koženým řemínkem ve světle šedé barvě. Řemínek je celkem poddajný a snadno se nosí. Spona je opatřena černou PVD vrstvou, jako pouzdro. Šířka řemínku je standardních 20 mm, takže pokud byste se rozhodli řemínek obměnit, není problém najít náhradu. Podle mého názoru by tyto hodinky mohly dobře vypadat s nějakým světlým NATO řemínkem.

Proč jsou hodinky Junghans Max Bill ideální na každý den?

Zde nejprve zmíním hlavní výhodu těchto hodinek – jejich velikost. Malé a tenké pouzdro (38 mm) usnadňuje každodenní nošení a díky tomu jsou tyto hodinky vhodné také pro úzká zápěstí. Podle mého názoru je to něco, co můžeme v dnešní době ocenit, protože spousta značek představuje naopak stále větší a větší hodinky.

Čistý číselník je navíc snadno čitelný, takže si myslím, že většina uživatelů nebude mít s přehledností žádné problémy. Tyto hodinky jsem nenosil dostatečně dlouho, abych zjistil, jak jsou náchylné k poškození, ale během mého testu se neobjevily žádné oděrky ani vlásečnice. Kdo ví, možná je černá PVD úprava (velmi odolná barevná povrchová úprava) věc, která pomůže udržet pouzdro hodinek bez škrábanců.

Za zmínku stojí možnost objednat tyto hodinky se safírovým sklíčkem, u kterého nehrozí poškrábání. Vypouklým plastovým sklem je totiž velmi snadné někde zavadit a poškrábat jej. Řemínek je v pořádku, ale jak jsem zmiňoval výše, tento model Max Bill může vypadat dobře i s jinými řemínky.

Jak jsou na tom Junghans Max Bill s cenou a dostupností?

Tyto hodinky jsou k dispozici zde za cenu 15 290 Kč. Cena se může zdát za quartzový model možná trochu vysoká, ale získáte za ní elegantní a nepřehlédnutelný styl, který se velmi dobře nosí. Mnozí hodinkoví fandové jsou schopni to ocenit, takže jsem přesvědčen, že si tento model své zákazníky najde. Navíc jsem si jist, že design číselníku nikdy nezestárne a tyto hodinky mohou výborně sloužit pro každodenní nošení. Všechny modely Junghans Max Bill Quartz najdete pro zajímavost pohromadě zde. Dostupné jsou aktuálně 4 modely – 3 s přehledným světlým číselníkem a 1 v černém elegantním provedení.

Děkuji, že jste si udělali čas na přečtení tohoto článku a nezapomeňte napsat svůj názor do komentářů.

Brzy na viděnou!

Junghans Max Bill Quartz Watch Review
Videorecenze hodinek Junghans Max Bill Quartz v angličtině
Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *