Proč si Casio G-Shock DW-6640RE-1ER ve skladu dlouho nepobudou?

Tipujeme, že Casio G-Shock DW-6640RE-1ER bude nejžádanější limitovaná edice ze série 40th Anniversary Remaster Black. Proč? Po velkém úspěchu limitovaných edic přináší Casio svým fanouškům sérii 4 ikonických modelů G-Shock, které jsou odkazem na nejpovedenější modely z řady G-Shock. Na řemíncích celé výroční série Remaster Black jsou zaznamenány všechny významné modely od roku 1983 do roku 2023. A zdá se nám, že model DW-6640RE-1ER, který si dnes představíme, z celé série na milovníky G-Shocků pomrkává nejvíc. Co myslíte?

Obsah článku

Oslava 40. výročí G-Shock

Co si představíte, když se řekne „digitálky“? I člověku, který Casio zná spíš díky kalkulačkám, a v hodinkách se vůbec nevyzná, se v hlavě nejspíš vynoří obrys některých G-Shocků. Ano, je to neuvěřitelné – až tak Casio zformovalo toto odvětví. Designy i technologie tohoto hodinářského giganta jsou skvělé, a proto zdobí naše zápěstí v téměř nezměněné podobě už 40 let.

Připojte se k oslavám 40. výročí řady G-Shock a pokochejte se některým z milníků v podobě stylových ikon v osvědčených černých povrchových úpravách. Jako poctu vývoji značky tyto 4 limitky připomínají ikonické historické modely vyražením jejich názvů sérií na řemínku.

Charakteristika série 40th Anniversary Remaster Black

Na modelech DWE-5657RE-1ER, DW-6640RE-1ER a GA-2140RE-1AER je na bočním posunovači vyryta symbolická hvězda. U GA-114RE-1AER je symbol hvězdy vyrytý na podobném místě, ale na sklíčku. Řemínek a luneta každého modelu v série jsou vyrobeny z pryskyřice na biologické bázi. Logo 40th Anniversary navržené Ericem Hazem je vyryto na zadní straně pouzdra a také se objeví v siluetě po stisknutí tlačítka podsvícení na DWE-5657RE-1ER a DW-6640RE-1ER. Čtyři hvězdy vyryté na poutku náramku symbolizují 4 desetiletí řady G-Shock. Na další detaily na jednotlivých modelech přijdete sami po bližším prozkoumání. Model DWE-5657RE-1ER nabízí vyměnitelný rámeček DW-5700. Takto získáte dva ikonické designy G-Shock v jedněch hodinkách.

Jinak sérii spojuje i následující:

  • limitované modely
  • nárazuvzdornost
  • voděodolnost do 200 M
  • Skvělá čitelnost ve tmě

Proč DW-6640RE-1ER fandíme nejvíc?

Na rozdíl od některých dalších revivalů G-Shock, které jsme v průběhu let viděli, se mnoho fanoušků dožadovalo reedice původního modelu DW-6600. DW-6600 byly ve své době – v polovině 90. let 20. století velmi populární. A to z prostého důvodu – šlo o první hodinky G-Shock s EL podsvícením.

Předchozí modely G-Shock měly světlo, ale neosvětlovalo celé pozadí displeje jako EL podsvícení. Limitka DW-6640RE-1ER má technologii Super Illuminator LED, které napájí podsvícení, což zároveň poskytuje lepší výdrž baterie. Přední tlačítko byla také praktická novinka pro uživatele, kteří často používali hodinky ve tmě. A zde je další historické pojítko modelu DW-6600, které vede k vojákům z Navy SEALs.

Skutečnost, že DW-6640RE-1ER má základní černé barevné schéma s neinvertovaným LCD displejem. To z něj také činí nejžádanější volbu, která je lépe čitelná než inverzní displeje, jimiž jsou obvykle vybavené základní černé modely. Příjemným bonusem je také odolná spona Anniversary band z nerezové oceli.

Sympatická cenovka

DW-6640RE-1ER je cenově dostupnější model z celé limitované edice. Jde o základní model vyrobený z resinových dílů, takže cena není tak vysoká jako u DW-5040PG-1 . Jedná se o hodinky, které si může dovolit většina lidí, a v případě, že si chcete pořídit pouze jeden model ze série 40th Anniversary, DW-6640RE-1ER je za nás jasná volba. Je to totiž zároveň nejunikátnější z modelů Anniversary, jehož cena jde pod 4 000 Kč.

K pocitu, že by nám snad něco uteklo, přispívá i nejistota ohledně budoucnosti série. Nevíme, zda po této reedici přijdou další modely navazující na DW-6600. Kvůli velkému LCD displeji se příliš nehodí pro barevnější typy modelů, které jsme viděli třeba u série Time Distortion. A i kdyby přišly další reedice, limitka DW-6640RE-1ER bude vždy první a může se nakonec ukázat, že černá je ta lepší barevná varianta (jak se třeba ukázalo u nejprodávanějších hodinek roku a CasiOaků v roce 2021) .

Casio GShock DW6600 Commercial 1995.

Jak je to s dostupností?

Podrobnosti o jednotlivých modelech série 40th Anniversary Remaster Black už můžete najít na e-shopu Helveti.cz. K datu vydání článku čekáme na naskladnění, takže zatím můžete svůj vysněný model objednat a vyčkat, nebo si pohlídat dostupnost a my vám dáme vědět, až nám dorazí. Zatím to odhadujeme na +- 4 týdny.


Zdroje: https://www.g-central.com, https://www.casio.com, www.helveti.cz

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *