Orient Multi Year Calendar: vylepšené víceleté kalendáře na 6 nových modelech

Orient na konci minulého roku představil šest nových modelů víceletého kalendáře, známých pod označením Multi Year Calendar. Tyto novinky jsou typické svým číselníkem zobrazujícím údaje o roce, měsíci, datu a dni. Design víceletého kalendáře je s námi již desítky let – první Multi Year Calendar model byl představen v roce 1965, není proto divu, že má silnou fanouškovskou základu. V hodinkách se prolíná kreativní styl hodinářů z dílny Orient kombinovaný se skvělou funkčností a s originálním vzhledem. S novinkami se konečně mohou seznámit také zákazníci v České republice.

Nová generace navazuje na bohatou historii

První generace víceletého kalendáře se datuje do 60. let, kdy Orient představoval jedinečné modely s odvážným designem. Druhá generace z 90. let, která je dostupná až do dnešních dní, přišla na trh se strojkem vlastní výroby, kalibrem 46 a stala se jedním z nejoblíbenějších modelů v kolekci značky.

Poslední provedení víceletého kalendáře přichází s vylepšenými automatickými strojky řady F6, obohacenými o možnost ručního nátahu a zastavení vteřinové ručky při nařizování času (hacking). Pohledem na strojek je nově možné se potěšit díky průhlednému dýnku.

Co se změnilo na kalendáři?

Způsob nastavení kalendáře byl u novinek významně upraven a zjednodušen, přičemž převzaly původní způsob zobrazení kalendáře. Ač se způsob zobrazení v minulosti měnil, celá myšlenka víceletého kalendáře je velmi jednoduchá a funkční. Pod číselníkem se skrývají disky s koncovým označením let (aktuálně pro 23 let) zobrazené ve vrchní částí číselníku a zkratkami dnů (po – ne) ve spodní části číselníku.

Jak fungují tabulky na číselníku?

Číselník nese natištěné tabulky se zkratkami měsíců ve vrchní a dnů ve spodní části. Nastavením aktuálního roku pod příslušnou zkratku měsíce se vám ve spodní části číselníku zobrazí aktuální měsíční kalendář, díky kterému snadno zjistíte, na jaký den připadá to které datum a opačně.

Snazší nastavení jen s pomocí korunky

Jednou věcí se však novinky od svých předchůdců přeci jen liší. Na pouzdře již nenaleznete typické tlačítko u pozice 2. hodiny, kterým se kalendář nastavoval. Celé nastavení nyní hravě provedete pomocí korunky. Po vytažení do první pozice slouží otáčení po směru hodinových ruček pro nastavení funkce kalendáře, protisměrné otáčení pak zajišťuje nastavení data na pozici 3. hodiny.

Pouzdro a číselník

Nová generace modelů Multi Year Calendar přichází v mírně větším pouzdře o průměru 43,5 mm. Větší prostor byl cele věnován číselníku a kalendářním údajům, které jsou nyní větší a lépe čitelné. Přehlednosti zobrazení času přispívají nové, větší aplikované indexy a ručky.

Ani barvy vás nezklamou

Orient nezklamal a jak už jsme zvyklí, i u novinek můžeme vybírat z široké barevné škály číselníků. K dostání je zelený, bílý, tmavě modrý a v barvě zlatavé šampaň , vždy v kombinaci s ocelovým náramkem. upřednostňujete-li kožený řemínek, můžete volit mezi černým a slonovinovým číselníkem. Pokud chcete také vy trochu toho retra v moderním provedení na zápěstí, neváhejte navštívit náš eshop a vyberte si z novinek řady Multi Year Calendar.


Zdroj: Tsiková zpráva Orient z 18.11.2021 – ORIENT announces a new generation of the long-time popular Multi Year Calendar model with refined functionality and aesthetics

Technická specifikace vám napoví víc

Rádi si čtete naše články? Navštivte také náš e-shop s hodinkami.
Přihlaste se k odběru novinek:

2 komentáře u “Orient Multi Year Calendar: vylepšené víceleté kalendáře na 6 nových modelech

  1. Perfektní hodinky. Nejlepší značka kterou a jedinou jsem měl a mám. První moje hodinky Orient jsem dostal k osumnáctým narozeninám. Mít Orienty na ruce bylo a je pro mě něco vyjímečnýho. To platí dnes i pro dobu kdy jsem byl mladší.

    • Dobrý den, Martine,
      děkujeme za váš komentář. Orient je skvělá značka, která sice není tolik známá, ale co ušetří na globálním marketingu, to vkládá to výbavy hodinek, aby mohly být cenově dostupnější. Naprosto tak s vámi souhlasím, že mít na rukou Orienty je něco zvláštního a určitě to spoustu lidí okolo zaujme. Ať vám dál dělají hodinky Orient radost a přeji vše dobré.
      Za Helveti.cz – Jiří Štencek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *