Limitka ke 40. / 30. výročí: Casio G-Shock Frogman MRG-BF1000E-1A9DR

Opravdu je co oslavovat! Limitka Casio G-Shock Frogman MRG-BF1000E-1A9DR 30th Anniversary si nevystačí jen s jedním výročím – je připomínkou hned 2 velkých čísel. Připomíná 40. výročí řady G-SHOCK a 30. výročí modelů FROGMAN.

Oba názvy jsou synonymem nebývalé odolnosti a spolehlivosti. G-Shocky jsou jako doma v jakýchkoliv nepříznivých podmínkách a Frogmany výčet rozšiřují o specializaci na vodu. Množství funkcí a moderní nepřehlédnutelný design zastřešuje extrémní odolnost. Edice je omezena symbolickým počtem – 30 + 40 let vydalo na 700 kusů. Krátké představení toho mnoho neřekne, pojďte se tedy seznámit s nejnovějšími Frogmany blíže v článku.

Master of G v plné polní

Casio G-Shock MRG-BF1000E-1A9DR jsou modelem ze stáje prémiových celokovových Master of G. To s sebou nese zpracování, díky němuž hodinky obstojí i v těch nejtěžších podmínkách. Celková odolnost je nyní ještě zvýšena díky inovativním řešením a materiálům použitým při výrobě hodinek. Hodinky Casio Forgman MRG-BF1000E-1A9DR jsou profesionálním přístrojem, splňujícím normu ISO 6425 pro potápěčské hodinky (více o normě zde).

Casio Frogman MRG BF1000E-1A9D jsou vybaveny řadou základních funkcí, které z nich dělají vhodný každodenní nástroj – světovými časy, rádiem řízeným strojkem, solárním napájením. Mají analogový číselník, který zobrazuje datum, den v týdnu, stopkybudík a další funkce, které využijete při každodenním použití a mezi něž lze řadit například bluetooth, plně automatický kalendář, odpočet, alarm, šroubovací korunku a podosvětlení číselníku. 

Nejdůležítější funkce Frogmanů:

  • Bluetooth propojení s vaším smartphonem (podporované telefony najdete na odkazu)
  • Rádiem řízené
  • Potápěčský režim sleduje a umožňuje nastavit: čas ponoru, povrchový interval, kniha ponorů, nastavení bodu přílivu a odlivu

Odolné materiály

Pouzdro hodinek, které je vyrobené z titanu tvrzeným DLC povrchem, je doplněno o speciální gumový řemínek Dura Soft žluté barvy, jaká je spojena také s úplně prvním modelem Frogman. Součástí balení je také titanový náramek se stejnou povrchovou úpravou, jakou má pouzdro a vystěžejkovač na výměnu náramku. Spona náramku je vybavena uzamykacím systémem, sloužícím jako ochrana před nechtěným otevřením. 

Číselník hodinek chrání safírové sklíčko s antireflexní vrstvou. Pro snadnou čitelnost při zhoršených světelných podmínkách jsou hodinky vybaveny luminiscenčními ručkami a a indexy na hodinových pozicích a LED osvětlením displeje. Zajímavostí je ruční aplikace luminiscence na ručky a indexy.

Kdo výroční limitku využije?

Hodinky jsou cílené na milovníky potápění, dokáží tak třeba zobrazovat časy a úrovně přílivu a odlivu a nabízí speciální režim potápění. Předností hodinek je kombinace solárního pohonu, rádiem řízeného času, doplněná o možnost nízkoenergetického připojení hodinek k telefonu přes Bluetooth (pomocí aplikace CASIO WATCHES), díky čemuž si můžete snadno nastavit veškeré funkce, aniž byste se museli složitě rozpomínat na funkce jednotlivých tlačítek hodinek. 

Šroubovací korunka zaručí, že nedojde k nechtěnému náhodnému uvolnění a stisknutí. Šroubovací dýnko je osazeno safírovým sklíčkem se zlatým podkladem a typickou siluetou žáby. Díky průměru pouzdra 49,7 mm se řadí mezi velké hodinky (pro případ každodenního nošení – tedy ne na neoprenu, jsou vhodné pro zápěstí od obvodu 20 cm). Vodotěsnost tohoto modelu je 200 m, s hodinkami tedy můžete bez problémů plavat, či se dokonce potápět.

Číslovaná limitovaná edice je omezena 700 ks. Hodinky jsou dodávané ve speciálním balení s titanovým náramkem a vystěžejkovačem na výměnu navíc.

Přehled vlastností

  • Solární napájení
  • Rádem řízený čas Multiband 6 v Evropě, Americe a Asii
  • Režim potápění
  • Časy a úrovně přílivu a odlivu
  • Bluetooth pro připojení a synchronizaci s mobilním telefonem
  • Světové časy (27 světových měst)
  • Šroubovací korunka
  • Přehledný číselník chráněný safírovým sklem s antireflexní vrstvou
  • Stopky, odpočet, alarm
  • Funkce Phone Finder pro nalezení telefonu
  • Luminisence a LED osvětlení
  • Automatický kalendář
  • Odolnost proti magnetismu (ISO 764) a vodě
  • Vodotěsnost do 200 m
  • Zvýšená odolnost při nárazech a otřesech oproti běžným hodinkám
  • Zvýšená odolnost vůči magnetickému poli


Raději byste si o hodinkách něco poslechli?

Těšíme se, že vám uděláme radost nejen novými hodinkami, ale i povídáním o nich. Najdete nás na SpotifyAppleYoutubeAmazon a Castbox.fm. Máte-li tip na téma, které vás zajímá, nechte nám vzkaz v komentářích, rádi ho zpracujeme. A jak často budeme publikovat? Prozatím se můžete těšit na přibližně 3 nové díly do měsíce.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *