Hodinky Wenger Squadron GMT 77073 na cestě po USA

Když jedeme na dovolenou, tak nikdy ne s prázdnou. A výjimkou nebyl ani náš kolega Kuba, který si s sebou vzal na testování do USA jedny hodinky z oblíbené řady Wenger Squadron. Proč si vybral na cestování po Americe právě tyto, a jestli zvolil dobře, odhalil ve své recenzi.

Hodinky Wenger Squadron v USA

Na Wenger Squadron GMT 77073 padla volba hlavně díky sportovnímu vzhledu a komplikaci druhého (tzv. GMT) času. Díky této funkci máte neustálý přehled, jaký je čas tam, kde zrovna jste a kolik hodin je doma. K zobrazení druhého času slouží nejmenší ručička, která je pro přehlednost na špičce zabarvená dočervena. Řada Squadron je vlajkovou lodí značky Wenger, tak vyzkoušíme, co vydrží…

Wenger Squadron obsahuje jak pánské, tak dámské hodinky, nebojí se barev a balancuje na pomezí sportovního vzhledu a elegance. Model Wenger Squadron GMT 77073 je vyveden v černé barvě s bílými a červenými detaily a patří díky průměru pouzdra 43 mm mezi středně velké hodinky. Velkou výhodou je jeho nízká váha – 88 g. Na ruce hodinky prakticky necítíte, takže pokud hledáte lehké a zároveň sportovně vypadající hodinky, mohl by být model z řady Squadron správnou volbou.

Pánské hodinky Wenger Squadron 77073 na cestě po USA

Po obvodu pouzdra hodinky lemuje jednosměrně otočná luneta s luminiscenčním bodem. Přiznávám se, že v newyorském metru se mi vážně hodila. Systém značení stanic tam není úplně dokonalý a já mohl díky otočné lunetě snadno určit, jak dlouho jedeme a zda se už blíží cílová stanice.

Detail hodinek Wenger Squadron 77073 při cestě po USA

Za největší plus hodinek považuji, jak jsem zmínil výše, jejich „čtvrtou“ ručičku, která ukazuje čas v jiném časovém pásmu. Silikonový řemínek je se svými 25 cm dostatečně dlouhý i pro silnější zápěstí, případně na připnutí přes tenčí bundu nebo rukavici. Sklíčko je safírové, takže pokud u sebe nenosíte diamant, můžete na možnost poškrábaní zapomenout. 🙂 Voděodolnost 10 ATM plně postačuje na běžné denní nošení i plavání bez sundání hodinek z ruky.

Velkým (a příjemným) překvapením pro mne byla výdrž luminiscence hodinek. Ty totiž vydržely svítit v příjemné zelenomodré barvě celou noc.

Hlavní výhody hodinek:

  • funkce druhého času (denní čas 06-18 je v bílé barvě a noční čas je pro přehlednost v černě barvě)
  • hmotnost hodinek
  • přehlednost ciferníku

Drobné vady na kráse:

  • pod silikonovým řemínkem se v teplejším počasí lehce potí ruka
  • vystouplé části lunety, které se občas zadrhnou pod oblečením
Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *