🔬 Hodinky Vulcain Grand Prix Silver pod mikroskopem

Vítám vás u dalšího pokračování seriálu hodinky pod mikroskopem. Dnes se zblízka podíváme na švýcarské společenské hodinky Grand Prix od výrobce Vulcain. Jak dopadly pod drobnohledem?

Oblekovky Vulcain Grand Prix

Jedná se o klasické oblekovky v tom nejlepším smyslu slova. Průměr celoleštěného pouzdra je moderních 39 mm, ale díky absentující lunetě působí mnohem větším dojmem. Výška pouzdra je jen něco málo přes 12 mm. Na tomto rozměru se výrazně podepisuje vysoko klenuté safírové sklo s vnitřní bezbarvou antireflexní vrstvou.

Hnědý kožený pásek se k hodinkám připíná pomocí rychloupínacích stěžejek s rozměrem 20 mm. Pevné dýnko s pěkným emblémem značky pod sebou skrývá švýcarský strojek Landeron L24. Jeho strojek pracuje s frekvencí 28 800 polokmitů za vteřinu a při plném natažení automatického rotoru dokážou hodinky běžet přibližně 40 hodin.

Jak si hodinky vedly pod nekompromisním okem mikroskopu?

Můžu s čistým svědomím říct, že obstály na výbornou. Ciferník se stříbrným sunburstem je prostý prachu i defektů. Efekt při změně osvětlení je poměrně výrazný. Struktura ciferníku je krásně vidět i pouhým okem.

Textu je na hodinkách málo, což se k jejich určení jednoznačně hodí. V každém případě je text vyveden skvěle a čistě.

Jednoduché leštěné ručičky působí až černým dojmem a v odlescích leštěných indexů je vidět, že i spodní strana ruček je zpracována výborně. Jak jsem již zmínil, tak indexy pokračují v celkovém leštěném tématu hodinek a opět je jejich zpracování vynikající a bez nečistot.

Zmíním ještě sponu řemínku, která má na sobě logo výrobce a opět skvěle obstála pod čočkou mikroskopu.


Děkuji za zapůjčení hodinek Vulcain obchodu Helveti.cz. Pokud vás hodinky zaujaly, můžete si je zakoupit zde: https://www.helveti.cz/vulcain-grand-prix-silver 

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *