Tactix 8, Fenix 8 MicroLED… Garmin připravuje další novinky

Garmin nezahálí a po nedávném představení novinek Fenix 8, Enduro 3 a Fenix E ukazuje, že ještě nevytahal všechny esa z rukávu❗️. Poslední únik informací Garminu pojednává o nových hodinkách Tactix 8 a Fenix 8 MicroLED. Vývojáři vzhledů hodinek pro IQ Connect, po nahrání podkladů zjistili, že tato dvě zařízení jsou na seznamu kompatibilních zařízení. Předpokládá se tedy, že tímto se Garmin připravuje na jejich vypuštění do světa v blízké budoucnosti.

Tactix 8

Hodinky Tactix jsou oblíbené hodinky pro jejich tvrďácký vzhled a taktické funkce. Jsou vyhledávány napříč outoorovými nadšenci i profesionály z řad vojáků a záchranných složek. Předešlá generace byla vydána v dubnu 2022. Následovala jí současná generace Fenix 7, čímž je momentálně jejich dvouletý cyklus opět u konce. Dá se tedy předpokládat brzké představení nové generace.

U Tactix 8 se předpokládá, že budou představeny ve dvou velikostech, a to 47 mm a 51 mm. Což je poprvé, kdy u tohoto modelu dojde i k velikostnímu rozšíření. Lidé s menším zápěstím, popřípadě s potřebou nosit menší hodinky, toto určitě ocení. V tomto případě se samozřejmě očekává osazení u obou modelů 1,4“ AMOLED displejem.

Fenix 8 MicroLED

Největším trhákem u nových Fenix 8 MicroLED bude jejich masivní snížení náročnosti na baterii oproti klasickému AMOLED displeji (více o displejích zde). Toto by bylo pro Garmin velkým náskokem před konkurencí. Garmin by si tím ukotvil masivní náskok v oblasti chytrých a sportovních hodinek. Už jen díky tomu, že Apple přerušil implementaci tohoto typu displeje v jejich Apple Watch. V tuto chvíli to Apple plánuje až na rok 2026.

Termín vydání těchto novinek není zatím znám, ale dle úniků informací ze společnosti toto okno připadá na konec listopadu až CES 2025, která se koná v Lednu 2025.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *