Potápěčské hodinky s koženým řemínkem?

Otázky a odpovědiKategorie dotazu: ObecnéPotápěčské hodinky s koženým řemínkem?
Vaclav Makovy zeptal se před 3 roky

Muze mi nekdo vysvetlit, proc nekteri vyrobci delaji potapecske hodinky s kozenym reminkem? Vzdyt to jde proti logice veci a s takovyma hodinkama nikdo do vody nepoleze. Naopak nuti zakaznika prikoupit dalsi pryzovy nebo ovelovy reminek. Nebo mi neco unika?

1 Odpovědi
Nejlepší odpověď
Jiří Štencek Personál odpověděl před 3 roky

Dobrý den, pane Makový,

děkuji za váš dotaz. Otázka potápěčských hodinek s koženým řemínkem je už takový evergreen diskuzí, kdy jsou 2 neslučitelné tábory. Jeden, který stanovisko zastává a divery na kůži miluje a pak je druhý tábor, který to kategorický odmítá z důvodu naprosté neslučitelnosti. Tímto si vás dovoluji zařadit do druhého tábora a neberte to vůbec špatně. Každý má na rozdílné věci jiný názor. Já se vám budu snažit oponovat, jakožto zastánce prvního tábora, ale přesto naprosto respektuji názor protistrany.

Proč mají hodinky určené do vody na koženém řemínku smysl? Protože jim to prostě sakra sluší! A nic víc v tom nehledejte Lidí, kteří se svými potápkami (jak se potápěčským hodinkám lidově také říká) půjdou do vody plavat nebo se potápět je reálně minimum (pozn. 1). A když už to někdo dělá, má vždy v záloze jiný řemínek, na který hodinky z kůže obratně přehodí (silikon, ocel, NATO). Pomíjím teď existenci voděodolných řemínků, které by pro daný účel skvěle fungovaly.

Tohle pochopili i výrobci a poptávce po potápěčských hodinkách na kůži jdou svou nabídkou vstříc. Většinou ale nabízí i stejnou variantu na oceli či silikonu, takže si můžete zvolit, co vám sedí a do ničeho se nenechat natlačit. I my nabízíme službu, že vám u nás kupované hodinky přehodíme na kterýkoliv řemínek budete chtít (původní si ponecháme, nebudete-li ho chtít).

Argument druhého tábora je: Kožený řemínek a voda nejdou dohromady. Ano, to je pravda. Ale stejně tak můžete tvrdit, že koženému řemínku nedělá dobře ani pot vašeho těla. A bude to pro vás tedy znamenat, že kožený řemínek nebudete v létě, kdy se nám ruce potí nejvíce, nosit? Asi nikoliv. A pokud ano, v podstatě se můžete snadno přešaltrovat do první skupiny, protože jestli pro vás není z důvodu léta problém přehodit hodinky na NATO, ocelový náramek nebo silikon, tak přeci stejně tak není problém před plaváním sundat kožený řemen a hodit je na některý z výše uvedených.

Jednoduchá odpověď by tedy zněla. Chcete se s hodinkami opravdu potápět a plavat? Volte kombinaci na oceli, NATO řemínku nebo silikonu. Nechcete s nimi plavat a kombinace s kůží vám nedá spát? Jděte do nich! Kdykoliv budete chtít hodinky smočit ve vodě, prostě jim řemínek vyměníte. Je to otázka minuty.

Za Helveti.cz – Jiří Štencek

1) A stejné je to s leteckými hodinkami, které se do letadla dostanou nejčastěji při vaší cestě k moři a to ještě jako pasažéra. Tím se nechci jejich nositelů dotknout a určitě se najdou vyjímky.

Autorem publikovaného příspěvku je Vaclav Makovy. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.
Rádi si čtete naše články? Navštivte také náš e-shop s hodinkami.
Přihlaste se k odběru novinek: