Originální potápky Cuervo y Sobrinos Buceador Caribe „Pipin“ 2860.1PP

Původem kubánská značka Cuervo y Sobrinos je známá především díky svým elegantním, společenským modelům. Přesto v sortimentu této značky najdeme i pár modelů sportovnějšího zaměření, a to konkrétně v modelové řadě Buceador. Jelikož slovo „buceador“ znamená v překladu potápěč, jsou hodinky v této řadě navrženy tak, aby byly skvěle přehledné a čitelné i pod vodní hladinou.

My si v této řadě představíme jednu novinku, kterou je limitovaná edice Buceador Caribe „Pipin“ 2860.1PP. Ta vznikla ve spolupráci s Franciscem Rodriguezem, přeborníkem ve volném potápění, který je známý také jako ‚Pipin‘ Ferreras a ve vodě je doslova jako doma.

Obsah článku

Jako ryba ve vodě

Francisco Rodrigez, známý též jako Francisco „Pipin“ Ferreras, je kubánský rodák. Zároveň je považován za průkopníka ve světě freedivingu (volné potápění). Ferreras se potápění začal věnovat již v pěti letech. Do světa freedivingu však byl zasvěcen až o mnoho let později, a to díky partě Italů, kteří jednoho dne navštívili Kubu a v Pipinovi hned rozpoznali talent.

Svou kariéru začal díky méně známu sportu s názvem spearfishing. Spearfishing je potápěčská disciplína, která se zaměřuje na lov ryb v jejich přirozeném prostředí, a to na jeden nádech bez použití dýchacího přístroje. 

Jelikož se Ferreras právě při spearfishingu, a také při lovu černých korálu, běžně dostal do velké hloubky, freediving si zamiloval. Rozhodl se v tomto sportu začít soutěžit a ve svých 27 letech vytvořil svůj první světový rekord. A nezůstal u jednoho, později během své kariéry vytvořil celkem 21 světových rekordů. Ferreras se nejvíce proslavil díky disciplíně „No-Limits“, kde vytvořil v roce 1989 světový rekord poté, kdy se ponořil do hloubky 112 metrů. 

Netradiční freediverské potápky

Společnost Cuervy y Sobrinos (více o značce zde) v roce 2021 oznámila partnerství s tímto slavným kubáncem, jenž je často vtipně, ale trefně, označován za „lidskou rybu“ (human fish). Na jeho počest byla vytvořena limitovaná edice hodinek Buceador Caribe Pipin

Hodinky jsou optimálně navrženy tak, aby byly skvěle čitelné na souši i pod vodou. Číselník je vyveden v bílé barvě s modrými a červenými prvky, jež mají odkazovat na barvy kubánské vlajky. Bílé indexy jsou zvýrazněny modrou barvou, minutová ručka je obtažena červeně. Skvělou čitelnost zajišťuje také luminiscenční nátěr Superluminova, který je nanesen na ručkách i číslicích. 

Číselník je usazen v ocelovém pouzdře o průměru 43 mm. Červená korunka slouží k nastavení vnitřní otočné lunety. Seřízení času je možné díky druhé korunce, která je poněkud netradičně umístěna na levé straně pouzdra. Nechybí ani datumové okénko umístěné na pozici 6. Nad ním si můžeme všimnout zajímavého detailu v podobě Pipinova podpisu.

Hodinky jsou dodávány na barevně ladícím pryžovém řemínku, který je na horní straně bílý, zespodu červený. Součástí balení je také modrý kožený řemínek. Řemínky lze snadno vyměnit díky rychlostěžejkám, kterými jsou oba řemínky vybaveny.

171 metrů k poslednímu rekordu a k limitce

Počet kusů modelu Buceador Caribe Pipin je omezen na 171 kusů, což je odkaz na poslední světový rekord Pipina v disciplíně No-Limits, který v listopadu 2003 dosáhl 171 metrů (560 stop). V té době odmítl jít hlouběji, protože se chtěl pouze vyrovnat poslednímu a nejhlubšímu ponoru své zesnulé manželky (Audrey Mestre), na počest její památky.

Tato limitovaná edice je oslavou pozoruhodné osobnosti a milovaného syna Kuby. A proč pozoruhodné? Pipinovi je dnes 62 let a po 35 letech se dne 11.8.2024 opět ponořil do hloubky 112 metrů v kubánských vodách u pobřeží Trinidadu, a po letech tak opět dosáhl svého rekordu z roku 1989. Uznejte, že v tomto věku je to obdivuhodný výkon a Pipinovi tímto gratulujeme!

Pokud vás úžasný příběh lidské nezdolnosti zaujal a limitka v netradičním designu vám padla do oka, přijďte se na ni podívat do prodejny Helveti, kde tuto novinku máme skladem, mile vás překvapí i detailně vyvedený humidor, který slouží jako krabička hodinek Cuervo y Sobrinos.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *