🔬 Hodinky Nivada Grenchen F77 Black 68000A77 pod mikroskopem

Nivada Grenchen F77 | Hodinky pod mikroskopem

V nové rubrice Hodinky pod mikroskopem vám budeme přinášet unikátní videa hodinek, v nichž se s jednotlivými modely seznámíte blíž, než by vám umožnil macro objektiv. Jak její název napovídá, budete si moci vychutnat záběry pořízené pod mikroskopem. Úvodní video představí hodinky F77 od v Helveti nové značky Nivada Grenchen. Shrnutí toho, co ve videu vidíte, najdete v krátkém článku👇🏻

Dnes se zblízka podíváme na švýcarské hodinky Nivada Grenchen F77 Black. Jedná se o moderní interpretaci modelu, který značka představila již v roce 1977. Design i rozměry modelu zůstaly zachovány, ale hodinky se pyšní moderními materiály i použitým strojkem.

Pouzdro a luneta

Na první pohled zaujme pouzdro s osmiúhelníkovou pevnou lunetou, ve které se nachází přiznané šroubky. Pouzdro i luneta se chlubí leštěnou úpravou v kombinaci s velice jemným a pravidelným brusem. Stejný brus najdeme i na vrchní části náramku. Jednotlivé dílky jsou zpracovány precizně a tolerance jsou velice malé.

Číselník hraje odstíny

  • Hlavním lákadlem hodinek je strukturovaný ciferník, který dokáže při různé intenzitě osvětlení vykouzlit barvy od temně černé až po šedou.
  • Tisk textu je čistý a pravidelný, prostý prachu.
  • Aplikované logo je také velice čisté.
  • Indexy mají leštěnou úpravu a sem tam je na nich vidět nedokonalost v podobě zrnka prachu.
  • Stejně tak i leštěné ručky vykazují občas jistou nedokonalost.
  • Zajímavým prvkem je vnitřní žlábek na ručkách, který je vyplněn černou barvou.

Nutno dodat, že všechny nedokonalosti jsou viditelné až pod čočkou mikroskopu a silném osvětlení. Dokonce ani při pohledu přes makroobjektiv fotoaparátu nemá hodinkový nadšenec šanci tyto detaily spatřit.

Co mikroskop ukázal?

Celkově hodnotím zpracování hodinek Nivada F77 na vysoké úrovni. Ciferník a leštěné indexy spolu s klenutým sklem dokáží vykouzlit optická kouzla s různou intenzitou osvětlení.

Děkuji Helveti.cz za zapůjčení hodinek pro účely tohoto videa a recenze s množstvím autorských fotografií, kterou naleznete zde.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

2 komentáře u “🔬 Hodinky Nivada Grenchen F77 Black 68000A77 pod mikroskopem

  1. Za me je to hodne prijemne prekvapeni a popravde takovou kvalitu bych od Nivady pod mikroskopem necekal. Diky za video a shrnuti, v napeti budu ocelavat dalsi 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *