Hodinky a fotbal, jak jdou dohromady? Rozhovor s Václavem Jurečkou

Se známým fotbalistou Václavem Jurečkou (SK Slavia Praha) jsme navázali spolupráci a rozhodli jsme si s ním víc popovídat o hodinkách, fotbalu a jestli to jde k sobě dohromady.

Vztah k hodinkám

Jaký vztah obecně k hodinkám máš? Jak sis k nim hledal cestu?
Vztah k hodinkám mám kladný, je to pro mě něco, co mi připomíná události a vážou se na ně citové příběhy mého života. Vždy jsem měl hodinky, které mi připomínaly důležité části a milníky ať už osobního života nebo kariéry.

U nás sis koupil hodinky Casio G-Shock GA-B2100-1A1ER. Co tě vedlo právě k těmto hodinkám a na jaké příležitosti je používáš?
Hodinky Casio mám ve velké oblibě a speciálně tahle řada mi připomíná hodinky Audemars Piguet Royal Oak, které byly navržené panem Gentou. Takže volba byla jasná, protože na AP si budu muset nějaký ten pátek ještě počkat 😀 Momentálně jsem ale s Casioaky hodně spokojený.

Co dalšího máš aktuálně ve své sbírce a co se nejčastěji dostane na tvé zápěstí?
Ve své sbírce ještě tolik hodinek nemám, neboť se považuji za sběratele nováčka, nicméně i tak tam můžeme najít třebas Rolexky nebo Tudorky či hodinky menších značek, jakými jsou Nuun watch či Tissot, Casio apod. Jsem převážně sběratel automatických hodinek, ale mám i quartzové.

Jsou nějaké další hodinky, kterými by sis v budoucnu rád udělal radost? A jaké jsou vlastně příležitosti, kdy si nové hodinky pořizuješ?
Hodinky často spojují s citlivými prožitky, či je zvažuji koupit jako splnění dalších sportovních nebo osobních cílů. Další hodinky bych určitě chtěl od firmy AP.

Čím tě zaujaly právě hodinky Tissot PRX, které sis u nás pro spolupráci vybral?
Líbí se mi, že firma Tissot dokáže ve své cenové kategorii vytvořit opravdu nádherné automatické hodinky, proto když jsem PRX poprvé viděl, hned jsem věděl že jednoho krásného dne je budu nosit.
Vlastním tedy model se světle modrým ciferníkem, který mi bude navždy připomínat první spolupráci v hodinkářském světě.

Hodinky a fotbal

Jaký je hodinkový styl ve fotbalovém světě? Dá se to nějak generalizovat?
Většina sportovců v mém okolí kupuje tzv. investiční kousky, což jedině podporuju. Hodně spoluhráčů nosí Rolexky a to je mezi fotbalisty asi taková klasika. Co tak vnímám kolem sebe, hodně fotbalistů má v oblibě potápěčské hodinky, které jsou i u mě number 1.

Jaké jsou tvé plány ve fotbalové budoucnosti? Titul se Slávii je asi jasná priorita. Jdeš si nějak cíleně třeba za králem střelců?
Titul se Slavií je moje priorita, číslo jedna. Na krále střelců moc nehledím. Příchuť nejlepšího střelce jsem poznal minulý rok, nebyl ale okořeněný titulem, takže pokud bych to měl vyměnit za titul, udělám to hned :).

Ve Slavii máte nyní nového českého majitele. Jak tohle uvnitř klubu vnímáte? Jestli to můžeš vůbec komentovat 🙂
Majitele jsem zatím neměl šanci více poznat, potkal jsem ho zatím jen jednou, ale už teď na mě působí jako velký srdcař s láskou ke Slavii. Je dobré že český klub má českého majitele. Určitě nás čekají skvělé časy.

Co by jsi vzkázal našim čtenářům, fanouškům hodinek a třeba i fanouškům Slavie na našem blogu?
Fanouškům hodinek a Slavie bych touto cestou chtěl popřát mnoho úspěchů v příštím roce, ať vykročí do nového roku pravou nohou a s hodinkami na ruce 😀

Vašku, díky moc za rozhovor a přeji ti, aby se ti dařilo nejen na fotbalovém pažitu, ale i v osobním životě.

Rádi čtete naše články? Navštivte náš e-shop nebo se přihlašte do newsletteru.
Přihlaste se k odběru novinek a článků:

Komentáře

Zaujal vás článek? Chcete nás pochválit nebo nám naopak něco vytknout? Budeme moc rádi za váš komentář. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *